lauantai 24. toukokuuta 2008

Perustutkintojen rakenteet muodostuvat

Uudistettujen perustutkintojen rakenteet alkavat olla valmiit. Työryhmissä on määritelty tutkintojen pakolliset tutkinnon osat, koulutusohjelmien pakolliset tutkinnon osat sekä ammatilliset valinnaiset tutkinnon osat. Luonnonvara-alan wikiin päivittyy lähes päivittäin uutta tietoa tutkinnoista. Työryhmien työ on kuumimmillaan. Kannatta seurata työtä wikistä ja kommentoida rohkeasti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Laitanpahan kommenttia, vaikka tämä tuleekin aika myöhään. Ensinnäkin tänne ei tule kovin paljon kommentointia, kun työelämäihmiset ovat töissä, eivätkä jouda lukemaan näitä valmisteilla olevia opseja. toisekseen ne ovat aika vaikeaselkoisia amatööreille. Joten tämä kaikkien osallistuminen opsien tekoon on kyllä pelkkää sanahelinää. Sitten taas on opseista tulossa sellaisia, ettei niillä ole juurikaan tekoa käytännön kanssa. Tai se riippuu, miten niitä halutaan lukea, mutta vaikeuksia tulee tulevien näyttöjen kanssa. Miksi opseja ei voi selkeästi tehdä niin, että kirjataan selkeä luettelo, mitä pitää osata ja ne muokataan kansantajuisesti. Jos ei osaa niin koulutus jatkuu tai ei saa suoritettua perustutkintoa. Tämä on ihmisten huijjaamista. Jos ei osaa, niin ei sellaisella ole mitään tekoa työelämässä.
Oteaan esimerkki: tietää, miten varsat pitää opettaa, mutta ei kuitenkaan osaa tehdä sitä. Olemme käytännön alalla, ei se tieto paljon auta, jos kukaan ei osaa tehdä!!!!