tiistai 10. kesäkuuta 2014

LUKE tulee, oletko valmis, aloitti Jaana Husu-Kallio luonnonvarakeskuksen sidosryhmätilaisuudessa

Suomen toiseksi suurin tutkimuslaitos, ruuan ja uusiutuvien energiavarojen tutkimukseen keskittyvä uusi tutkimuslaitos -mm  näillä sanoin Jaana Husu-Kallio kuvasi uutta Luonnonvarakeskusta kolmannessa sidosryhmätilaisuudessa.

Hän kehoitti jokaista lukemaan maa- ja metsätalousvaliokunnan mietintöä Luonnonvarakeskuksesta. Vaikka hanke on edennyt hyvin, haasteita asettaa erityisesti rahoituksen niukkeneminen ja ulkopuolisen rahoituksen hankkiminen. Uuden keskuksen toimintamenorahoitus vähenee vuoteen 2017 mennessä noin 20 miljoonaa euroa vuoden 2013 tasoon verrattuna, joka tarkoittaa noin 25 prosentin säästöjä.

Jaana Husu-Kallio haastoi myös elinkeinoelämää mukaan "laittamalla euroja likoon" luonnonvarakeskukseen. Pelkällä valtion rahoituksella tutkimusta ei enää rahoiteta - ajat ovat muuttuneet.

Isoimpia haastetia on ollut neljän eri laitoksen erilaisten tietojärjestelmien yhteensovittaminen, kertoi projektinjohtaja Hannu Raitio. Henkilöstön näkökulmasta palkausjärjestelmän yhtenäistäminen on yksi keskeisimpiä asioita.

Ei kommentteja: