keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Perustutkinnot uudistuvat

Maatalousalan, hevostalouden ja luonto- ja ympäristöalan perustutkinnot esiteltiin pääjohtajalle viime viikolla. Ainoastaan hevosalan yksi tutkinnon osaa muutetaan hiukan. Asiasisällöt säilyvät esitetynlaisena. Uudistetut tutkinnon perusteet ovat luettavissa OPH.fi -sivustoilla 13.1.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Tampereen Viherpäivillä kävi ilmi, että monet opettajat luulevat että opetussuunnitelman ohjausryhmä laatii uutta opetussuunnitelmaa ja että ainoana opettajana sitä laatimassa olisi Anni Koppanen. Tämä ei pidä paikkaansa vaan erikseen on opetussuunnitelmaa tekevä ryhmä, jonka vetäjänä toimii Pirkko Mäenpää. Hänen johdollaan on useita opettajia parhaillaan kirjoittamassa uutta opetus suunnitelmaa.
Tehtävänäni ohjausryhmässä on LUOVA:n edustajana valvoa opettajien etujen ajamista myös opetussuunnitelman laadinnassa ja totta kai puuttua myös opetussuunnitelman sisältöön, jotta se vastaisi sekä työelämän tarpeita että opiskelijan kehittymistä monipuoliseksi ammattilaiseksi. Olen myös aktiivisesti yrittänyt aktivoida opettajia osallistumaan opetussuunnitelmakeskusteluun, koska laadittava uusi opetussuunnitelmahan vaikuttaa meidän kaikkien arkipäivän työhön. Toivoisin, että opetussuunnitelman tekijöiden yhteystiedot olisivat saatavilla sähköpostimuodossa. Jos vaikka joku ammattialalla työskentelevä haluaisi olla yhteydessä tekijöihin. Oppilaitosten nimihirviöiden lyhenteet eivät välttämättä kerro oppilaitosten ulkopuolella työskenteleville kovinkaan paljoa. Samaan listaan voisi lisätä kunkin opettajan kohdalle, mitä osuutta opetussuunnitelmasta hän on kirjoittamassa, jotta kentällä voitaisiin luottaa siihen, että kaikkia koulutusohjelman tutkinnon osia on suunnittelemassa alan asiantuntija. Otan asian esille, koska Viherpäivillä minulle esitettiin epäilys ettei opetussuunnitelmaa ole laatimassa kukka- ja puutarhakaupan koululutusohjelman kohdalla sitä hallitsevaa henkilöä. Pelättiin selvästi, että minä olen siitä osuudesta vastuussa......viherpuolen opettaja..... Tässä muutama kommentti Lepaalta. t. Anni Koppanen