tiistai 23. heinäkuuta 2013

Opetusmaatilat ovat laadukkaita oppimisympäristöjä

Maatalousalan ammatillisen perustutkinnon oppimistulosten arvioinnin mukaan koulutuksen järjestäjät järjestävät melko yleisesti ensimmäiset näytöt kuten traktorin ajoa koskevat näytöt oppilaitosnäyttöinä. Arvioinnin mukaan opetusmaatila vastaa hyvin työelämän vaatimuksia.  

Vahvuus on, että opetusmaatilan henkilöstö toimii työelämän edustajina oppilaitosnäytöissä. Kuvausten mukaan oman maatilan henkilöstö on jopa paremmin perehtynyt opiskelijoiden ohjaukseen ja arviointiin kuin opiskelijoiden työssäoppimispaikat oppilaitoksen ulkopuolella. Oma henkilöstö voi myös helpommin osallistua työpaikkaohjaajien koulutukseen kuin itsenäiset maatalousyrittäjät ja he ovat myös motivoituneita ohjaamaan ja arvioimaan opiskelijoita.  

Opiskelijoiden mielestä oppilaitosnäytöt ovat vastanneet hyvin työelämänäyttöjä. Opetusmaatilojen katsotaan myös hyvin vastaavan ”aitoa työelämää”. Opetusmaatilalla suoritettu ammattiosaamisen näyttö sisältää vastaajien mukaan laaja-alaisia työkokonaisuuksia ja oikeita työtilanteita.

Ei kommentteja: