torstai 1. elokuuta 2013

Lomitustyön ohjaamiseen tutkinto on tarjolla, onko koulutusta?

Maaseutuyrittäjien Hyvinvointisanomissa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen työhyvinvointipäällikkö Sirkka Rajala kertoo lomittajien olevan koulutettuja ja heillä on paljon osaamista. Jatkuva osaamisen täydentäminen on tarpeellista haastavassa toimintaympäristössä, yhä suurenevilla maatiloilla.

Rajala peräänkuuluttaa lomatoimen ohjaajien täydennyskoulutusta ja etenkin esimiestaitojen ja henkilöstöjohtamisen osaamista. Hänen mielestään siihen liittyvää alan koulutusta ei ole tarjolla.

Viime vuonna uudistetussa Tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin ammattitutkinnossa ajantasaistettiin tutkinnon osaamisalueita. Näihin kuului myös Lomitustyön ohjaamisen osaamisala. Sen pakollinen tutkinnon osa on juuri Esimiehenä toimiminen maaseutuyrityksessä tai lomitustoimessa.

Lomatoimen ohjaajien kasvavat osaamistarpeet on siis huomioitu tutkintojärjestelmässä. Onko niin, ettei uudistettu tutkinnon peruste ole vielä pyörähtänyt oppilaitoksissa täydellä teholla käyntiin, jos koulutuksen tarjontaa ei tunnu olevan?

Ei kommentteja: