tiistai 13. lokakuuta 2015

Maatalousalan opettajille tietoa liiketoimintaosaamisesta


Maatalousalan opettajat saavat oppia ajankohtaisista liiketoimintaosaamisen teemoista 26.10. pidettävässä koulutuksessa Tampereella. Joulukuussa koulutus toteutetaan myös Muhoksella ja Kaarinassa. Koulutus on mahdollista, kiitos lääkintöneuvos Sakari Alhopuron miljoonalahjoituksen.

Koulutuspäivän aikana opettajat tutustuvat yrittäjien johdolla ajankohtaisiin liiketoimintaosaamisen teemoihin sekä saavat työkaluja yrittäjyyden edistämiseksi omassa opetuksessaan. Päivän aikana kuullaan myös opetuksen pelillistämisestä.

Opettajien yrittäjyyskoulutus toteutetaan yhteistyössä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n ja YES ry:n kanssa

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien toteuttamaa hanketta opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Hanke toteutetaan lääkintöneuvos Sakari Alhopuron tekemän miljoonan euron lahjoituksen avulla. Alhopuro teki lahjoituksen, koska hän koki, että Suomi tarvitsee nyt kipeästi uusia yrityksiä ja työpaikkoja.

 

Tulevaisuutemme kannalta on tärkeää, että nuorilla on valmiudet ja halu ryhtyä yrittäjäksi. Kouluopetus on niiden luomisessa avainasemassa, Alhopuro perusteli lahjoitusta keväällä.

Maatalousala elää jatkuvassa muutoksessa, jossa yrittäjyysosaaminen korostuu.

 

Maatalousalan opettajat ovat avainasemassa, miten nopeasti he reagoivat alan muutoksiin. Eturivin maataloustuottajat ovat alansa pioneereja, jotka uskaltavat kokeilla uutta ja hakea mallia – usein myös ulkomailta, MTK:n koulutusjohtaja Susanna Tauriainen sanoo.

Nyt tarjolla oleva koulutuspäivä avaa uusia näkökulmia joko sosiaalisen median, hoivamaatalouden, lähiruuantuotannon tai innovatiivisten ratkaisujen hyödyntämisestä käytännön maatalouden liiketoiminnassa. Tavoitteena on innostaa opettajia opetustyön vaativassa arjessa.

 

Valtakunnallinen hanke kestää kolme vuotta. Koulutukset tavoittavat yli 7000 lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa eri puolilla Suomea.

 

Opettajien koulutukset aloitettiin keväällä Helsingistä. Niihin on osallistunut jo yli 300 opettajaa, opettajankouluttaja, rehtoria ja oppilaitosten johtoa. Alkaneet koulutukset jatkuvat, ja suunnitteilla on uusia valmennuksia eri puolelle Suomea.

 

Lisätiedot:
Päivi Ojala, p. 040 582 2368,
paivi.ojala@yrittajat.fi

Ei kommentteja: