maanantai 27. toukokuuta 2013

Maatalousalan tutkintoja uudistetaan

Maatalousalan tutkintoja uudistetaan osana koko ammattikoulutuksen tutkintojärjestelmän kehittämistä. Linjausten mukaan tutkintoja kootaan isompiin kokonaisuuksiin. Tutkintojen nimiä tullaan yhtenäistämään joko toiminnon tai alan mukaan. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin tulee käyttöön tutkintonimikkeet silloin, kun se on alan työelämän kannalta tärkeää.

Maatalouden ammattitutkinnot ehdotetaan koottavaksi maatalousalan ammattitutkinnoiksi. Nykyiset tutkinnot muodostaisivat sen alle osaamisaloja, kuten maanviljelyn, tuotantoeläinten hoidon, mehiläistarhauksen, tuotantoeläinten lisääntymisen ja maatalousteknologian osaamisalat.

Osa tutkintonimikkeistä muodostuisi luontevasti, kuten mehiläistarhaaja, sorkkienhoitaja, maatalouslomittaja, seminologi, maatalouskoneasentaja tai tuotantoeläintenhoitaja.

Vastaavasti maatalouden erikoisammattitutkinnot koottaisiin maatalousalan erikoisammattitutkinnoksi, jonka osaamisaloja olisivat mm turkistarhauksen, maatalouden vesitalouden, maatilan johtamisen, ja eläinten sairaanhoidon erikoisammattitutkinnot.

Alakohtaiset ehdotukset tulee olla valmiina käytännössä elokuun loppuun mennessä. Tutkintojen uudistamisesta järjestetään kuuleminen syyskuussa.

Ei kommentteja: