tiistai 17. toukokuuta 2016

Kutsu Metsäkoulutus ry:n perustamiskokoukseen!

Metsäalan koulutuksen kehittämisessä otetaan metsäalan organisaatioiden, koulutuksen järjestäjien sekä opiskelijajärjestöjen yhteistyön uusi askel. Helsingissä perustetaan 18.5.2016 yhdistys Metsäkoulutus ry, jonka kautta haetaan uutta voimaa edistää metsäkoulutusta osana koko biotaloutta. Perustettavaa yhdistystä on valmisteltu Metsämiesten Säätiön rahoituksella noin vuoden ajan. 

Perustamiskokous on tarkoitettu organisaatioille ja yhteisöille, jotka lähtevät yhdistyksen jäseniksi tai haluavat liittyä siihen myöhemmin mukaan. Yhdistyksen toiminnan kautta luodaan yhteinen ja oikeustoimikelpoinen perusta tulevien vuosien metsäkoulutuksen kehittämistoimenpiteille. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) ja Opetushallitus (OPH) näkevät uuden yhdistyksen erittäin tärkeäksi metsäopetuksen kehittämistoimenpiteeksi. OKM lähtee tukemaan yhdistyksen toiminnan käynnistämistä vuosien 2016 – 2017 aikana. OKM: virkamiesjohdosta perustamiskokoukseen ovat ilmoittautuneet ylijohtaja Mika Tammilehto, opetusneuvos Jukka Lehtinen ja ylitarkastaja Tarmo Mykkänen.

 Metsäkoulutus ry:n jäseniksi ovat tulossa mm. Metsäteollisuus ry, alan keskeiset metsätyönantajat ja toimijat. Lisäksi yhdistyksen jäseneksi on päättänyt liittyä Metsämiesten Säätiö, joka myöntää vuosittain apurahoja erilaisiin kehittämishankkeisiin kaikkiaan noin 1,5 milj. €. Säätiö on päättänyt ohjata koulutuksen kehittämisrahoitukset pääsääntöisesti perustettavan yhdistyksen kautta.


Metsäkoulutus ry:n perustamiskokous
Aika: Keskiviikko 18.5.2016 klo 13.00 – 16.00
Paikka: Scandic Simonkenttä, Simonkatu 9, Helsinki
Ohjelma: Tulokahvit klo 13.00 -13.30
                          Tilaisuuden avaus OKM:n puheenvuoro
                          Perustamiskokous
                          Tiedotustilaisuus klo 16.00 

Ilmoittautumiset pyydetään tekemään 13.5.2016 mennessä valmistelutyöryhmän puheenjohtajalle karl-erik.hasa@sakky.fi Häneltä voi kysyä lisätietoja asiasta myös puhelimitse 044-7584120. Yhteisöjen edustajia pyydetään esittämään valtakirjat viimeistään kokouksen alussa; kuitenkin mieluiten toimittamaan ne jo etukäteen karl-erik.hasa@sakky.fi

Ei kommentteja: