Luomuseminaari 28.7.2010 klo 10-17 Mikkelin Kampussalissa (os. A-rakennus, Patteristonkatu 3, Kasarmin kampus)
9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
10.00 Aamupäivän ohjelma, puheenjohtaja kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Anne Kalmari
- Avaus Ekoneumin hallituksen puheenjohtaja, tutkimusjohtaja Pekka Turkki, Mikkelin ammattikorkeakoulu
- Luomu -mitä se on keittiömestari Jaakko Nuutilalle
- Kestävyys luomutuotannossa - kuinka sitä voisi kehittää? Professori Erik Steen Jensen, Ruotsin maatalousyliopisto (SLU)
- Mitä mahdollisuuksia luomuviljelijällä on vastata kestävän kehityksen haasteisiin? Luomuviljelijä Jukka Lassila, Lassilan tila, Tuusula
Lounas 12-13, ravintola Talli
13.00 Uusinta tietoa luomututkimuksesta -rinnakkaisohjelmat
15.00 Iltapäivän ohjelma, pj. Anne Kalmari
- Miten kestävyyttä luomutilan energiahuoltoon -biokaasustako ratkaisu? toimitusjohtaja Erkki Kalmari, Metener Oy
- Verkostomuotoinen elinkaarianalyysi. Mikä se on ja miksi sitä tarvitaan? Professori Sirpa Kurppa MTT
- Ympäristö- ja ravitsemusnäkökulma luomuruokaan - mitä kertoa kuluttajalle? Tutkija Merja Saarinen MTT
- Luomuvienti elintarvikesektorin valintana - ehtiikö Suomi vielä mukaan? johtava konsultti Esa Wrang Finpro
*kommenttipuheenvuoro, toimitusjohtaja Markku Leppänen Polar Shiitake Oy, Rääkkylä *kommenttipuheenvuoro, luomumarkkinoiden strategiaryhmän puheenjohtaja, europarlamentaarikko Heidi Hautala
- Loppusanat erikoissuunnittelija Jukka Rajala Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
17.00 Seminaarin loppuyhteenveto Anne Kalmari
Rinnakkaisohjelmat
1.Peltokasvintuotanto
- Kuinka saan peltoni hiilinieluksi? Viljelijä Juuso Joona, Joutseno - Valkuaista pelloilta! Uusia vaihtoehtoja tarjolla, Yliopistonlehtori Frederick Stoddard, Helsingin yliopisto
- Luomuviljaketju - näin se toimii, Marja Suutarla, ProAgria Kymenlaakso - Pellolta energiaa mahdollisuudet maatilalla, kehityspäällikkö Maarit Kari, ProAgria Keskusten liitto
- Case: Kokemuksia viljankuivauksesta automatisoidulla hakekuivurilla, luomuviljelijä Mikael Siitari, Mikkeli
2. Puutarhatuotanto
- Härkäpavun ja muiden palkokasvien tuotanto ja käyttö elintarvikkeena, luomuviljelijä Jukka Lassila Lassilan tila Tuusula
- Tehokeinoilla marjojen harmaahome ja omenarupi kuriin, projektitutkija Sanna Kauppinen, MTT
- Kasvisten jatkojalostus - mahdollisuudet ja ongelmat, case porkkana: erikoissuunnittelija Marjo Särkkä-Tirkkonen Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
- Case: lähiHEVI -tuotteita asiakaslähtöisesti S-ryhmän kauppoihin, Prisma-johtaja Teemu Kilpiä, Osuuskauppa Suur-Savo
3. Kotieläintuotanto
-Karkearehuruokinta vaikuttaa maidon rasvakoostumukseen, professori Aila Vanhatalo, Helsingin yliopisto -Ruokinnan keinot vähentää märehtijöiden ilmastovaikutuksia, professori Marketta Rinne, MTT -Energiaa biokaasusta, toimitusjohtaja Marjut Suontausta, Juvan Bioson Oy
-Case: Toimiva luomulihaketju -Jouko Koistinen, Savo-Karjalan liha Oy, & toimitusjohtaja Arto Jokinen, Pajuniemi Oy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti