perjantai 13. elokuuta 2010

Ensimmäinen Kasvatus metsässä -foorumi Lahdessa 16.9.2010

Lasten ja nuorten sekä metsien kasvattajat kokoontuvat syyskuun 16. päivänä yhteiseen foorumiin Lahteen.
Sibeliustalossa ja lähiympäristössä järjestettävä tapahtuma antaa lukuisia vinkkejä siitä, miten metsää voi käyttää oppimisympäristönä ja miten metsät sopivat eri oppiaineiden opetukseen ja yhdistämiseen.

Monimuotoisuus opetuksessa, metsässä ja puun käytössä ovat foorumin teemoja. Niihin pureudutaan aamupäivän innostavassa seminaarissa ja iltapäivän toiminnallisissa työpajoissa. Työpajat järjestetään Sibeliustalon läheisyydessä sekä muualla Lahden seudulla. Miten metsiä voi hyödyntää opetuksessa niin, että lapset itse pohtivat ja tutkivat ja saavuttavat samalla useamman oppiaineen tavoitteita? Miten opettaa teini-ikäisiä innostavalla tavalla? Miten metsässä voi opiskella matematiikkaa, äidinkieltä tai historiaa, tai kaikkia yhtaikaa? Ja mitä kaikkea annettavaa metsällä onkaan käden taitojen oppimiseen? Menetelmät ovat heti sovellettavissa oppituntien aiheiksi taikka pienten lasten kanssa touhuamiseen varhaiskasvatuksessa.

Kasvatus metsässä -foorumiin ovat tervetulleita niin varhaiskasvattajat, luokanopettajat, aineenopettajat kuin metsäalan kouluyhteistyön tekijätkin. Tapahtuma tarjoaa hyvän tilaisuuden verkostoitumiseen.

Osallistumismaksu 20 euroa sisältää seminaarin, työpajat, lounaan ja kahvit. Tapahtuman voi hyödyntää VESO-päivänä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 20.8. mennessä osoitteessa www.oppimispolku.fi. Samasta osoitteesta löytyvät seminaarin ja työpajojen tarkat kuvaukset.

Kasvatus metsässä -foorumin järjestää valtakunnallinen Metsän oppimispolku -ohjausryhmä, jonka muodostavat mm. Opetushallitus, opettajajärjestöt sekä iso joukko metsäalan toimijoita ja luontojärjestöjä.
Kasvatus metsässä -foorumi
16.9.2010 klo 8.30-17.00
Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti
Ilmoittautumiset: 20.8.2010 mennessä osoitteessa www.oppimispolku.fi
Lisätietoja: http://www.oppimispolku.fi/  suvi.pessala@smy.fi

Ei kommentteja: