perjantai 27. elokuuta 2010

Kestävän kehityksen auditointikoulutus, ilmoittaudu 10.9. mennessä!

Suomen ympäristöopisto Sykli, OKKA-säätiö ja Eco-One järjestävät syksyllä 2010 Helsingissä oppilaitosten kestävän kehityksen auditoijakoulutuksen, joka antaa valmiudet koulujen tai oppilaitosten arviointiin Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien mukaisesti. Koulutuksessa on mahdollista pätevöityä ulkoiseksi auditoijaksi Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnissa. Koulutus tukee myös sertifikaattia tavoittelevien oppilaitosten kehittämistyötä ja itsearviointia.


Koulutuksessa on omat ryhmät uusille auditoijille, jotka eivät ole aiemmin suorittaneet oppilaitosten ympäristöarvioijan peruskoulutusta sekä vanhoille auditoijille, joilla on jo oppilaitosten ympäristöauditoijan pätevyys. Koulutukseen voivat osallistua arviointitoiminnasta kiinnostuneet eri oppilaitosmuotojen opettajat. Aiempi täydennyskoulutus tai perehtyneisyys kestävään kehitykseen oppilaitoksissa on eduksi. Koulutukseen voidaan ottaa mukaan myös opetussektorin ulkopuolella ympäristö- ja kestävän kehityksen asioiden parissa työskenteleviä osallistujia, esimerkiksi järjestöjen tai ympäristöhallinnon toimijoita.

Uusien auditoijien koulutus sisältää kaksi lähiopetuspäivää, harjoitusauditoinnin sekä auditoinnin palautteen käsittelyn verkkoympäristössä. Ympäristöauditoijien päivityskoulutus käsittää yhden lähiopetuspäivän, joka on yhteinen vanhojen auditoijien ryhmän kanssa.

HUOM! Ympäristöauditoijien päivityskoulutuksen lähipäivää suositellaan myös vuonna 2009 kestävän kehityksen auditointikoulutuksen suorittaneille, sillä päivän aikana käydään läpi sertifioinnin työkalujen viimeisimpien versioiden käyttöä.

Koulutuksen aikataulu:
Uusien auditoijien ryhmä
• lähipäivät 23.9. ja 24.9.
• harjoitusauditointi 27.9. - 12.11.
• harjoitusauditoinnin käsittely verkossa 22.11. - 3.12.
Ympäristöauditoijien päivityskoulutus
• lähipäivä 24.9.
Koulutuksen tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet:
http://www.koulujaymparisto.fi/sivu.php?id=1400#2

Ei kommentteja: