maanantai 16. elokuuta 2010

Kutsu floristiikan valmennusrinkiin - puutarha-alaa kehittämään

Oulun Taitaja-kilpailuista lähti kimmoke perustaa floristiikka-lajiin valtakunnallinen valmennusrinki. Tarkoituksena on jakaa tietoa ja kohottaa koko alan opetuksen tasoa ja saada alalle useita huippuyksilöitä sekä valmentajia että valmennettavia. Promoottorina ja kokoonkutsujana toimii lehtori Kirsi Vesalainen Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitoksesta.

Valmennusrinki toiminta on kehitysvaiheessa. Ainakin aluksi on tarkoitus kokoontua noin 6 kertaa 2 vuoden periodilla. 3 kertaa vuodessa pe- la. Pe pitkä päivä alkaen 12-14 ja päättyen n. 20.00. Lauantai alkaen 8-9 ja päättyen esim. 15.00. Jokaiselle kerralla on jokin tehtävä liittyen kilpailutehtäviin. Kokoontumisissa alustaa ja havainnoi alan huippuosaaja. Tämän jälkeen valmennettavat työskentelevät valmentajiensa ohjauksessa ja sitten arvioidan yhdessä. Tästä ei aiheudu oppilaitokselle kuluja. Sen sijaan oppilaitos maksaa majoituksen, ruokailun, matkat ja materiaalin. Materiaalipaketti kohdistuu vain valmennettavaan.

Ensimmäinen tapaaminen on Tuorlassa 10-11.9.2010, aiheena kimppu ja kouluttajana Elise Anttinen. Toinen on 19 -20.11 Kiipulassa, aiheesta ja kouluttajasta tietoa tulee myöhemmin.

Kaikki koulutusta järjestävät, joilla on näihin kilpailuihin mahdollisia valmennettavia ovat tervetulleita. Alkuvaiheessa ei tarvitse olla huippuvalmennusyksikkö. Myöhemmin voi hakeutua huippuvalmennusyksiköksi, jolloin lähivalmennusta voi jatkaa myös maajoukkuetasolla.

Lisätietoja: Kirsi Vesalainen +358 (0)50 440 1594, kirsi.vesalainen@tuorla.com

Ei kommentteja: