perjantai 28. toukokuuta 2010

Virtuaalikylän keke-työkalujen uudistus

Virtuaalikylään on kehitteillä oppilaitosten kestävän kehityksen ohjelman laatimisen tueksi uusia työkaluja. Oppilaitokset voivat virtuaalikylään tulevaa keke-työkalua rakentaessaan kestävän kehityksen sertifiointiin tähtäävää toimintajärjestelmää. Virtuaalikylän keke-työkaluissa otetaan huomioon luonnonvara- ja ympäristöalan koulutuksen näkökulma. Näin ollen itsearvioinnin kysymyslistoissa näkökulmia peilataan luonnonvara- ja ympäristöalan ammatillisiin tutkintoihin. Näin työkalujen käyttö on opettajille tuttua ja omaan opetukseen kokoajan peilaavaa ja käytännön läheistä.
Web-työkalut mahdollistavat asian läpinäkyvyyden sekä sen, että oppilaitokset voivat hyödyntää ja ottaa toinen toisiltaan mallia ja saada uusia ideoita.



Työkalun rakentaminen on teknisesti hyvin pitkällä. Sisällöllisiä tarkistuksia tehdään vielä yhteistyössä Okka-säätiön kanssa elokuussa. Samalla kun oppilaitokset tarkistavat kestävän kehityksen kriteereitä ja tekevät itsearviointia, tulokset tallentuvat raportiksi. Uusi työkalu otetaan käyttöön heti syksyn opetuksen käynnistymisen kynnyksellä.



Ei kommentteja: