tiistai 21. tammikuuta 2014

Luonnonvara- ja ympäristöalan tutkintojen kehittämisestä esitys

Ammatillisen koulutuksen työryhmässä (TUTKE) oli esillä ensimmäistä kertaa esitys, miten luonnonvara- ja ympäristöalan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja tulisi kehittää. Työryhmän linjausten mukaisesti tutkintoja tulisi yhdistää suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

Esityksessä oli hyvä alku luonnonvara- ja ympäristöalan tutkintojen yhdistämisiksi. Ehdotus oli kuitenkin hyvin varovainen. Se vaatii vielä eteenpäin työstämistä, jotta kokonaisuudesta muodostuu kaikille helposti hahmottuva ja nykyaikainen, mutta silti ammatti-identiteetiltään selkeä tutkintoesitys.

MTK oli esittänyt kaikkien maatalousalan tutkintojen kokoamista yhdeksi yhteiseksi maatalousalan ammattitutkinnoksi. Vastaavasti muodostettaisiin myös maatalousalan erikoisammattitutkinto, johon siirrettäisiin osaamiseltaan vaativia tilan johtamiseen liittyviä kokonaisuuksia sekä eräitä muita vaativampaa osaamista edellyttäviä kokonaisuuksia, kuten alkionsiirtämisen osaamisala. Maatalousalan erikoisammattitutkintoa ei ole aikaisemmin ollut.

Nyt esillä olevassa esityksessä näistä tutkintokokonaisuuksista oli jätetty joitain tutkintoja erillisiksi yksittäisiksi tutkinnoiksi.

Ei kommentteja: