Kuluttajat uskovat, että eniten ruoan ilmasto- ja ympäristökuormaan vaikuttavat pakkaukset, kuljetukset ja jalostus. Ostokäyttäytymiseen vaikuttavat eniten ruoan maku, hinta ja laatu sekä kotimaisuus ja turvallisuus, kertoi Hanna Hartikainen Mtt:ltä Maataloustieteen päivillä.
Ympäristöystävällisiin elintarvikkeisiin kuluttajat liittävät vähäisen pakkausmateriaalin, lähiruoan ja kotimaisuuden. Kuluttajille ei ole selvää käsitystä siitä, mitä hiilijalanjäljellä tarkoitetaan.
Ympäristöystävällisiin elintarvikkeisiin kuluttajat liittävät vähäisen pakkausmateriaalin, lähiruoan ja kotimaisuuden. Kuluttajille ei ole selvää käsitystä siitä, mitä hiilijalanjäljellä tarkoitetaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti